Ο Ευθύμιος Α. Λαμπρίδης γεννήθηκε στις Σέρρες το 1974. Αποφοίτησε από το 1ο Λύκειο Σερρών και σπούδασε Ψυχολογία στο Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και στο Τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών.
Συνέχισε τις σπουδές του σε μεταπτυχιακό επίπεδο στο Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Κεντ της Μ. Βρετανίας. Ειδικεύτηκε στην Κοινωνική και Εφαρμοσμένη Ψυχολογία με έμφαση στις διεργασίες των ομάδων και τις διομαδικές σχέσεις.
Εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή στην Κοινωνική Ψυχολογία των Διαπροσωπικών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και στη συνέχεια εκπόνησε μεταδιδακτορική έρευνα στο ίδιο Πανεπιστήμιο στο πεδίο της Εφαρμοσμένης Κοινωνικής Ψυχολογίας.
Από το 2003 ως το 2007 δίδαξε Κοινωνική Ψυχολογία και Μεθοδολογία Έρευνας στον Τομέα Ψυχολογίας του Τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Από το 2008 ως το 2011 δίδαξε Κοινωνική Ψυχολογία στο Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής και στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Το 2009 δίδαξε Κοινωνική Ψυχολογία και Ψυχολογία του Παιδιού και του Εφήβου στο Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης.
Από το 2012 είναι επίκουρος Καθηγητής Κοινωνικής Ψυχολογίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας). Παράλληλα, διετέλεσε επιβλέπων καθηγητής μεταπτυχιακών φοιτητών στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο και επιστημονικός υπεύθυνος για την ψυχο-κοινωνική παρέμβαση στο πλαίσιο του προγράμματος της ένταξης των παιδιών Ρομά στο σχολείο που υλοποιείται από το Κέντρο Διαπολιτισμικής Αγωγής του Τμήματος Φ.Π.Ψ. του Ε.Κ.Π.Α. Υπήρξε επισκέπτης Καθηγητής στο Τμήμα Επικοινωνίας και Σπουδών Διαδικτύου του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου.
Έχει εκδώσει μία ερευνητική μονογραφία με θέμα την κοινωνική ταυτότητα και τις κοινωνικές αναπαραστάσεις και έχει δημοσιεύσει σειρά εργασιών σε επιστημονικά περιοδικά του εξωτερικού (ενδεικτικά: Social Psychology, Group Processes and IntergroupRelations, International Journal of Adolescence and Youth, International Journal of Conflict and Violence, Journal of Beliefsand Values, Universal Journal of Educational Research) και της Ελλάδος (ενδεικτικά: Ψυχολογία, Τετράδια Ψυχιατρικής). Πρόσφατα υπήρξε προσκεκλημένος επιμελητής έκδοσης (guesteditor) του περιοδικού Ψυχολογία. Είναι κριτής σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά, μέλος επιστημονικών εταιρειών σε Ελλάδα και εξωτερικό και έχει διατελέσει μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρείας την περίοδο 2011 – 2013. Έχει διοργανώσει επιστημονικά συνέδρια και ημερίδες και υπήρξε μέλος οργανωτικών και επιστημονικών επιτροπών πανελληνίων συνεδρίων. Τα τρέχοντα ερευνητικά του ενδιαφέροντα στρέφονται γύρω από τη μελέτη των κοινωνικών αξιών, των στενών συναισθηματικών σχέσεων, των διομαδικών φαινομένων, της φιλο-κοινωνικής συμπεριφοράς και των στερεοτύπων για τον διαδικτυακό εκφοβισμό. Είναι πατέρας δύο παιδιών, του Παναγιώτη και της Ελίζας.

Βιογραφικό

Μαθήματα

Επιλέξτε για να δείτε περισσότερες πληροφορίες για κάθε μάθημα.
ID ECTS Τίτλος